יום חמישי, 27 ביולי 2017

ארגונומיה לדור העתיד








ילדים זאת קבוצה מאוד דינמית באוכלוסייה שלנו; אם ניקח רגע נוסטלגי וננסה להיזכר איך היה בעברנו -כל אחד מאיתנו יכול לזכור איך זה היה כשהוא או היא היו ילדים- היינו מקפצים ומשחקים ומתרוצצים עד שהיינו חוזרים שבורים הביתה.
אם כן, אז אולי בימינו אנו זה קצת שונה עם כל עידן הטכנולוגיה שהביא אתו את הטלפונים הסלולריים ושאר מכשירי האלקטרוניקה ששולטים ביד רמה על דור הצעירים החדש שבוחר לבלות את שעות היום שלו בפעולה יושבנית או בחצי שכיבה- דבר אשר עשוי להשפיע על ההתפתחות הפיזית של הילד במידה והוא לא מניע את עצמו יותר מידי.
הרי כבר למדנו מהכתבות האחרות שלא להניע את הגוף שלנו בכלל זהו מצב שאינו בריא לגוף שלנו - על אחת כמה וכמה זה משפיע על האוכלוסייה הצעירה יותר שבשאיפה לגדול ולהתפתח.


חלק מהילדים שכן בוחרים לנצל כמה שעות בודדות של ערות בישיבה על הלימודים שלהם לא בהכרח יש להם את ההשכלה לגבי ישיבה נכונה מול המחשב או מול המחברות והספרים ועל כן זה יוצר מצב שבו הילד "מבלה" שעות רבות בתנוחות ישיבה שאינן נכונות עבורו.
אם כן, מעבר לאחריויות הרבות שיש להם - על ההורים לשים לב ולדאוג להעביר את זה הלאה אל הילדים כדי שנבטיח להם צמיחה נכונה עבור הגוף שלהם.



סיכונים בגדילה

בגוף האדם הצעיר קיימים סחוסי גדילה שהם בעצם לוחות שעשויים מסחוס- בסחוס הגדילה נעשית עיקר הצמיחה לאורך של העצמות.
כאשר סחוסי הגדילה מתגרמים מגיעות העצמות לאורכן הסופי וגובהו של הבוגר נקבע.
בעצמות נותר שריד מבני לסחוס הגדילה והוא הקו האפיפיזיאלי.
סחוסי הגדילה הללו עשויים לגרום לשינויים במבנה העצמות ובעקבות זאת לשיבושים ביומכאניים כאשר לא מקפידים על ארגונומיה אצל הילדים כבר בגילאים הצעירים יותר בזמן הלימודים ובשאר הפעולות היושבניות שלהם; בין אם זה בעת ישיבה מול הטלוויזיה בצפייה בתכניות או במשחק בקונסולות השונות ובין אם זה בישיבה על הלימודים שלהם.
חוסר הקפדה על ארגונומיה בגילאים הצעירים יותר יכול להוביל בעתיד של הילד להרגלי עבודה לקויים ויציבה לא נכונה של הגוף.
בעיה נוספת שצצה עקב חוסר תנועה של הילד היא גורם השמנת היתר וניוון של השרירים בגילאים המאוחרים יותר לכן יש להקפיד על תנועה לעתים תכופות.
אם נצא מנק' הנחה שלשחק בפלייסטיישן זה לא בדיוק נראה "לעשות ספורט" אז אנחנו יכולים להבין גם שישיבה ממושכת מול מסך הטלוויזיה לא תביא לגאולה וכן יש לדאוג שהילד יקום מהספה וייצא לשחק בחוץ או אפילו בגדר הבית רק שיניע את עצמו - זה ישתלם לו בעתיד.
תופעה שנכנסה לעולם שלנו הנקראת "Gamer's Thumb" היא בעצם מושג המתאר מצב של כאב חזק באגודלים עקב הפעלה חוזרנית ומתמשכת של האגודלים בעת משחק בקונסולה - דבר היכול להוביל לתחושה של כאב, נפיחות, שלפוחיות ותחושת הירדמות.


עצם העובדות הללו ניתן להבין שיש לפקח על איך שהילדים שלכם מתנהגים עם הגוף שלהם וללמד אותם את הכללים של ישיבה נכונה ולדאוג שהם ישלבו תנועה בזמן הישיבה האינטנסיבית.

כמה דגשים שצריך לשים אליהם לב…

ניתן להיכנס לכתבות האחרות שפרסמתי כאן בבלוג כדי להעמיק במידע בכל הנוגע לתנוחות ישיבה נכונות וכללים והנחיות אשר עוסקות בעולם הארגונומיה בכללי ובכל זאת, אפשר להיזכר בכללים אשר נוגעים יותר בילדים שלכם:

  • רצוי לשנות תנוחות ולא לשבת בתנוחה אחת לזמן ממושך.
  • לאזכר תלמידים לתקן את צורת הישיבה – היות ובהטיית גב לפנים נוצר עומס רב מידי על החוליות.
  • לשבת על כיסא מותאם לגובה הנותן תמיכה לגב.
  • עומק המושב רצוי כאורך הירכיים.
  • הישבן צריך להגיע עד עומק מושב הכיסא, מקום שהגב נתמך במשענת הכיסא.
  • גובה השולחן צריך לאפשר לכיסא להיכנס מתחתיו.
  • חשוב מאוד לשבת בגב זקוף וקרוב אל השולחן.
  • כפות הרגליים חייבות להיות מונחות על הרצפה או על שרפרף.
  • מומלץ לקום ולהימתח אחת לשעה לפחות.


ילקוט התלמיד

  • חשוב לבחור ילקוט מותאם לגופו וממדיו של הילד.
  • חשוב שרצועות הכתף תהיינה  רחבות וניתנות לכיוון.
  • חשוב שגב הילקוט יהיה מרופד.
  • חשוב שבילקוט תהיה חלוקה לתאים כדי לווסת עומס המשקל.
  • יש לוודא שמשקל הילקוט כשהוא מלא לא יעלה על 15% ממשקל גופו של הילד.


אם ברצונכם לבחור כלי ישיבה נכונים אשר יהיו מותאמים עבור הילדים שלכם בצורה הכי אופטימלית שנוכל להעניק עבור הילדים שלכם - אז אתם מוזמנים לקפוץ לאולם התצוגה של "סימון פתרונות ישיבה בע"מ" ולהתרשם בעצמכם מהמבחר העשיר של פתרונות הארגונומיה שיש לנו להציע.

תודה רבה ומקווה שנהניתם מהקריאה :)

מאחל לכם ישיבה נעימה ונכונה!


עדי גוטליב | מעצב תעשייתי

     Sales@simon.org,il

simon_s_logo_slogenRGB-01.jpg
שתולים 70, תל אביב, 6762572.

טל' 03-5370150 | פקס: 03-5370151

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה